author footer link can be edited or disabled only in full version

Dalyvavome nacionaliniame dainų festivalyje „Dainos iš tremties“

    Kovo 28 d. mokyklos  šauniausi dainininkai dalyvavo nacionaliniame dainų festivalyje „Dainos iš tremties“, kuris vyko Varėnos kultūros centre. Šiais metais pagrindiniu renginio tikslu buvo, kūrybiškai ir įtaigiai paminėti partizanų vado Jono Žemaičio-Vytauto metus ir didžiausią Baltijos šalių gyventojų masinio trėmimo operaciją „Priboi“ („Bangų mūšą“), vykusią 1949 m. kovo 25–28 d. Per šį trėmimą iš Lietuvos buvo ištremta 32 tūkst., o iš visų Baltijos šalių – beveik 100 tūkst. gyventojų.

    Festivalis vyksta jau šeštus metus. Šiemet jame dalyvavo maždaug 300 dalyvių iš 23 mokyklų.  Mūsų mokykla buvo paminėta tarp trijų kitų Lietuvos švietimo įstaigų, kurios atstovai jau penktą kartą atvyko į šį prasmingą renginį. Mokyklos vokalinis ansamblis atliko tremtinių dainą ,,Dar sugrįš laisvės dienos“.
    Renginyje  dalyviai galėjo pakartoti, įtvirtinti ir plėsti savo istorijos dalykines žinias apie sovietinės okupacijos netektis ir didvyrišką partizaninį pasipriešinimą. Dainomis ir kitomis meninėmis išraiškos priemonėmis ugdytis ne tik sceniškumą, saviraiškos estetiškumą, bet ir pilietiškumą, patriotiškumą.

mokytojas Saulius Kondrotas