author footer link can be edited or disabled only in full version

Mes vaikai - laisvos Lietuvos

    Šiandien, mūsų mokykloje, vyko renginys „Mes vaikai – laisvos Lietuvos“, skirtas  Kovo 11-ajai paminėti. Istorija – tai tiltas sujungiantis praeitį ir dabartį, tiesiantis kelius į ateitį. Netradicinėje istorijos pamokoje tuo tiltu nusikėlėme į  1940 m.  kai siaučiant Antrojo pasaulinio karo audroms Lietuva buvo okupuota. Prisiminėme tą karštą birželio mėnesį, kai į Sibirą pajudėjo pirmieji  tremtinių  ešelonai, prisiminėme 50 metų trukusią sovietinę okupaciją, tuos metus, kai SSRS siekė Lietuvą sunaikinti, surusinti, nutautinti. Pagerbėme visus, kurie padėjo  galvas už Lietuvos laisvę. Didžiuojamės tuo, kad per visus okupacijos metus lietuvių širdyse degė viltys  atkurti Lietuvos  valstybės nepriklausomybę. Viltys, kurios išsipildė 1990 metų kovo 11dieną.

    Renginio metu skambėjo jautrios eilės, Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centro  darbuotojai  sušildė mūsų širdis atlikdami dainas apie Lietuvą, laisvę. Mokiniai sakė, kad laisvė didžiausia vertybė, džiaugėsi, kad jie gyvena laisvoje Lietuvoje, turi teisę pasirinkti savo ateitį.

     Dalyvavome ir pilietinėje  iniciatyvoje  „Gyvasis tautos žiedas“, mokyklos bendruomenės  narių rankose pakilo trispalviai balionai.  Palinkėjome vieni kitiems niekada nepamiršti laisvės svarbos, tai didžiausia Dievo duota vertybė žmogui.

    O ištvermingiausi mokyklos mokiniai varžėsi  draugiškose sportinėse tarpklasinėse varžybose, skirtose Kovo 11-ajai atminti.

Istorijos mokytoja Jolita  Staselienė