author footer link can be edited or disabled only in full version

Priešmokyklinukai mokyklos muziejuje

    Lietuvoje labai daug ir įvairių muziejų. Kažin kokiuose esame buvę?  Priešmokyklinukai jau lankėsi Zuikių muziejuje. Ten labai patiko. Padovanojome muziejui eksponatų - zuikių.

   Į mūsų mokyklos muziejų pakvietė muziejaus vadovė mokytoja Ramutė Švedienė. Vaikai sužinoję, jog mokykloje yra muziejus, panoro jame apsilankyti. Mokytoja parodė ir papasakojo apie senąsias nuotraukas, mokyklinę uniformą, surinktus eksponatus. Vaikai pasėdėjo senoviškuose mokykliniuose suoluose, nuotraukose ieškojo savo mamų, tėčių, brolių ir sesių. O kaip džiaugėsi mokyklai iškovotomis taurėmis ir medaliais! Kaip įdomu buvo pamatyti senoviškus daiktus! Ir telefonas kažkaip keistai atrodė, ir skaičiuotuvas kažkoks „su rutuliukais“.

    Vadovė R.Švedienė parodė vaikams ir kitą kambarėlį, kuriame surinktos nuotraukos, leidiniai apie kažkada Balbieriškio miestelyje gyvenusius kitos tautos žmones - žydus.

    Ačiū tariame muziejaus vadovei už įdomų pasakojimą apie muziejų, už sudominimą Balbieriškio miestelio ir mokyklos praeitimi.

Danguolė Stanaitienė,

Priešmokyklinio ugdymo grupės mokytoja