author footer link can be edited or disabled only in full version

Kaip Vilnius švenčia Kalėdas?

           Lietuvos miestai vienas po kito įžiebia kalėdines eglutes. Šventinė nuotaika jaučiama ir mokykloje. 7 klasės mokiniai, vykdami į šventinį Vilnių, susiplanavo tokias veiklas: pamatyti Vilniaus miesto eglę ir dalyvauti edukaciniuose renginiuose. Interaktyvios ekskursijos po Vilniaus senamiestį metu, vedami gidės, kiekvienas galėjome pajausti artėjančių švenčių nuotaiką. Pradėję pažintį nuo Rotušės aikštės ir jos istorijos, spėliojome, kur Europoje buvo papuošta pirmoji eglė. Eidami stebėjome miesto vitrinų kalėdinę puošybą. Ypatinga ornamentika išsiskiria viešbutis „Pacai“. Aplankėme senamiesčio kiemelius, kuriuose stovi paminklai Šv. Mikalojui ir Martynui Liuteriui, išgirdome įdomių pasakojimų apie šiuos žmones ir jų ryšius su Kalėdomis.

          Kita dienos edukacija vyko Adomo Mickevičiaus viešojoje bibliotekoje. Čia dalyvavome pinhole - lėtosios fotografijos kūrybinėse dirbtuvėse. Jų metu susipažinome su tokio meno pradžiamoksliu. Gaminome fotografuojančią dėžutę ir trumpam tapome fotografais. Po edukacijos kiekvienam iš mūsų prisiminimui liko užfiksuotas kadras.

           Paklaidžioję siauromis gatvelėmis, išgirdę įdomių pasakojimų, pamatę šventėms papuoštą senamiestį, pasiekėme ir Arkikatedros aikštėje stovinčią eglutę. Pabuvęs kalėdinio miestelio šurmulyje supranti, kad jau tikrai artėja didžiosios metų šventės!

                                                                                   7 klasės auklėtoja Danutė Petraškienė