author footer link can be edited or disabled only in full version

Išvyka į Zuikių muziejų

    Priešmokyklinės grupės ir 1 klasės mokiniai su mokytojomis vyko į Zuikių mokyklą, kuri yra Sasnavoje, Marijampolės rajone.

    Ten mus pasitiko Zuikių mokyklos vadovė. Zuikių muziejuje vyko ypatinga edukacinė programa „Zuikių mokyklos mokslai“. Šioje mokykloje yra 5 klasės. 1 klasėje vaikai pavirto zuikiais. Jiems teko pasigaminti iš popieriaus zuikio ausis. 2 klasėje sužinojo pyrago receptą, mokėsi kaip jį kepti. 3 klasėje – gaminosi arbatos ryšulėlius su Zuikių kiemelyje užaugintomis arbatžolėmis. 4 klasėje – skaičiavo muziejuje esančius zuikius. Sasnavos bendruomenės Zuikių muziejuje galima pamatyti daugiau nei 6000 įvairiausių rūšių zuikučių: mažiausias – vos 1 cm, didžiausias – 3 m. Sužinojome, kad zuikiai į muziejų atvykę iš įvairių pasaulio kampelių. Mes taip pat prisijungėme prie ekspozicijos kūrimo, nuveždami savo 4 zuikučius, taip prisidėdami prie tvarios aplinkos.

    O jau 5 Zuikių mokyklos klasėje vaidinome vaidinimą pagal knygelę „Zuikis Puikis“.

    Visos edukacijos metu ne tik linksmai praleidome laiką, žaidėme zuikių kiemelyje, bet ir sužinojome apie Sasnavos miestelio pavadinimo kilmę, bei gavome Zuikienės lauktuvių. 

 Mokytojos Danguolė ir Aurelija