author footer link can be edited or disabled only in full version

Pilietiškumo pamoka kitaip

    Tėvynę galima mylėti įvairiai: kuriant jai skirtas eiles, dainuojant jai skirtas dainas, skiriant savo darbus jai. Bet aukščiausias meilės tautai laipsnis - kovoti už jos laisvę, kentėti, bet nepasiduoti.

    Lapkričio 11d. 8kl. mokiniai  išgirdo, pajautė, pamatė ir sužinojo  apie tikrą savo krašto patriotą, partizaną Antaną Lukšą. Vykome į Prienų krašto muziejuje eksponuojamą parodą

    “Laikom frontą!”,  skirtą   Antano Lukšos 100-osioms gimimo metinėms paminėti. Antanas Lukša ir visa jo šeima buvo patriotai, supratę ką reiškia žmogui ir tautai laisvė, būtent todėl  jis ir jo  broliai tapo partizanais. Tragiškas Antano šeimos gyvenimas, brolių žūtys, jo mamai tekusi kančia, nepalaužė šio kovotojo dvasios. Nepalaužė jo ir Sibiro lageriai. Visą savo gyvenimą jis tęsė darbus vardan Lietuvos.

    Parodoje išgirdome šio žmogaus gyvenimo istoriją,  kurią pristatė parodos kuratoriai ir sumanytojai. Buvo be galo jautru ir įdomu išgirsti A. Lukšos dukros atsiliepimus apie savo tėvą, pamatyti istorinius dokumentus, liudijančius šio žmogaus kelią.

    Tai gyva pilietiškumo pamoka, mokanti suprasti ką reiškia Lietuvos himno žodžiai “Vardan tos Lietuvos…”

Istorijos ir pilietiškumo pagrindų mokytoja J. Staselienė