author footer link can be edited or disabled only in full version

Veiklos netradicinėse aplinkose

    Paskutinę mokslo metų savaitę priešmokyklinio ugdymo grupės ir 1–4 klasių mokiniai vykdė netradicines veiklas.

    Pradinių klasių mokytojos pakvietė visus į žygį po Balbieriškio apylinkes.

    PUG vaikai su mokytoja aplankė miestelio parką. Susipažino su jame augančiais medžiais.  1-2 klasių mokiniai su mokytojomis Gražina ir Ramute aplankė Balbieriškio Rožinio Švč. Marijos bažnyčią, kurioje klebonas Remigijus Veprauskas papasakojo apie jos istoriją. Taip pat mokiniai aplankė Balbieriškio atodangą ir pasigrožėjo gražiais Nemuno vaizdais. Susipažino su Marijos kalno istorija. 3-4 klasių mokiniai su mokytojomis Daiva ir Danguole apsilankė ūkininkų Danutės ir Vidmanto Petraškų alpakų ūkį. Ten susipažinome su alpakų auginimo iššūkiais ir malonumais. Ūkio šeimininkė taip pat papasakojo apie bites ir kaip atsiranda medus. Teko jo ir paragauti. 

    Mokyklos visuomenės sveikatos specialistė organizavo sportines veiklas, kurių metu mokiniai atliko sportines ir sveikos gyvensenos užduotis. Visi patyrė judėjimo džiaugsmą.

    Taip pat vyko ilgalaikio skaitymo projekto „Knyga – tai atvertas pasaulis“ veiklos. Jų metu 1-4 klasių mokiniai pristatė perskaitytų knygų diagramas, plakatus, piešinius, schemas. Dalyvavo viktorinoje, kurią organizavo mokyklos bibliotekininkė Edita. Mokyklos direktorius Stasys Valančius ir direktoriaus pavaduotoja Gražina Antanavičienė palinkėjo patirti skaitymo džiaugsmą. Veiklas užbaigėme pasirinktos ir perskaitytos pasakos iliustracijų piešimu.

    Mokytojai mokiniams palinkėjo saugios vasaros ir gerų įspūdžių.

Mokytojos Aurelija, Ramutė, Gražina, Daiva, Danguolė