author footer link can be edited or disabled only in full version

Lai garsiai skamba laisvės varpas

    Balbieriškio pagrindinėje mokykloje kovo 10 diena buvo ypatinga. Minėdami Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-metį, mokykloje vykdėme įvairias integruotas veiklas. Į svečius atvyko Lietuvos kariuomenės Karo prievolės ir komplektavimo tarnybos atstovai, kurie pademonstravo mokiniams įvairių modelių ginklus, ginkluotę, kurią naudoja ir NATO kariai. Su nuostaba ir susidomėjimu mokiniai galėjo visa tai apžiūrėti bei išbandyti.

    Visa mokyklos bendruomenė dalyvavo pilietinėje iniciatyvoje ,,Gyvasis tautos žiedas“. Šios iniciatyvos tikslas yra Lietuvos vėliavos spalvomis sutelkti visą bendruomenę ir taip išreikšti tautos vienybę. Kaip ir pridera, Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-mečio minėjimą pradėjome himnu. Justino Marcinkevičiaus eilėmis mokinės priminė, kokia iš tiesų mums visiems yra svarbi ir brangi gimtinė, tėvynė. Mokyklos direktorius Stasys Valančius trumpai papasakojo, kokį kelią turėjo nueiti Lietuva ir kitos Baltijos šalys, kad šiandien galėtų džiaugtis bei didžiuotis savo laisve, perskaitė Švietimo, mokslo ir sporto ministro Algirdo Monkevičiaus sveikinimą. Visus susirinkusius pasveikino Balbieriškio seniūnė Sigita Ražanskienė. Muzikinę dovaną Lietuvai skyrė Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centro atlikėjai.

    Didelio susidomėjimo sulaukė sportinių įgūdžių konkursas, kurį organizavo mokytojai Jūratė ir Kęstutis Žilinskai. Mokiniai turėjo atlikti įvairias žaismingas sportines užduotis ir taip pademonstruoti savo fizinius gebėjimus. Sportinio nuovargio, azarto ir bendraklasių palaikymo tikrai netrūko! Sportinių įgūdžių konkurso nugalėtojams buvo įteikti padėkos raštai bei atminimo dovanėlės.

    Rytoj, Kovo 11-ąją, dešimt mūsų mokyklos mokinių dalyvaus Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dienos bėgime Prienuose. Linkime jiems sėkmės!

 mokytoja Rita Šalčiūtė