author footer link can be edited or disabled only in full version

MAMA, TU MANO PASAULIS...

    Pavasaris, šiemet negailintis saulės spindulių, žaliu aksomu išpuošęs žemę, išskleidęs margaspalvius gėlių žiedus, kvapnų ievų ir alyvų aromatą, padovanoja mums prasmingą šventę – Motinos dieną. Meilė, šiluma, ramybė, atjauta, užuovėja, rūpestis, kantrybė, švelnumas, šviesa, šilta šypsena, skausmingas nerimas – žodžiai, apibūdinantys artimiausius mums žmones – Mamas. Kartais būna, kad pritrūkstame žodžių ar nuolat skubėdami pamirštame padėkoti Mamai, pamirštame apkabinti. Šiandien mokykloje įvykusio šventinio koncerto “Mama, Tu mano pasaulis“ metu patys gražiausi žodžiai, dainos, šokiai, gėlių žiedai, kaip didžiausia dovana, buvo skirti Mamoms.

    Šventės pradžioje mokyklos direktorius Stasys Valančius sveikino mamas, būsimas mamas, močiutes, dėkojo, kad atėjo pabūti su vaikais. Stebėdamas jaudulį prieš pasirodymą, nekantrų žvilgčiojimą, kada ateis mamos, mokyklos vadovas linkėjo, kad žodžiai, sakomi šiandien, išsipildytų, kad juos visą gyvenimą lydėtų ir darbai.

    Mamytei, išmokiusiai žengti pirmąjį žingsnį, šilta šypsena užkerėjusiai veidus, nušluosčiusiai ašaras nuo užverktų akių, skausmą pasidalinusiai perpus, pirmiausiai dėkojo PUG vaikučiai.  Paskui eilėmis ir dainomis sveikino pradinukai ir vyresniųjų klasių mokiniai. Nuotaikingus šokius dovanojo „Ringučio“ ir ritminių šokių grupės vaikai. Prasmingus žodžius ir dainas mamoms skyrė Balbieriškio KLC atstovai, kartu su mumis organizavę šventinį koncertą.

    Ačiū  už bemieges naktis, kai supo ne lopšelis, ne mėnulio laivelis, o šiltas Mamos glėbys, kai gydė ne tik vaistai, bet ir geras žodis, kai meilė ir atsidavimo kibirkštis buvo kaitresnė už didžiausią laužą. Tegul Mamoms artimųjų meilė ir globa liejasi tarsi dangiški lietūs. Tegul nebūna per mažai gerų žodžių, tegul visagalis laikas leidžia suspėti juos išsakyti...

    Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

Mokytoja Janina Grigutienė