author footer link can be edited or disabled only in full version

Apsilankymas Zuikių mokykloje

    Mokyklų yra įvairių: pradinių pagrindinių, gimnazijų… Jose mokosi vaikai. Tačiau priešmokyklinukai ir pirmokai rado Marijampolės rajone, Sasnavoje, Zuikių mokyklą. O jau ten ir patys pavirto zuikiais. Kaip ir kiekvienoje mokykloje, ten vyko pamokos. Jeigu viską atlieki – perkeliamas į kitą klasę! Džiaugiamės, kad visi mūsų vaikai baigė Zuikių mokyklos 6 klases. Šaunuoliai!

    Pirmąją klasę užbaigė, kai išmoko dirbti su žirklėmis ir popieriumi. Visi pasigamino zuikių karūnas ir suskaičiavo, kiek ausų dabar turės. Antroje klasėje teko gaminti. Švariai nusivalę rankas, užsirišę prijuostes, iškočioję tešlą, prigamino zuikių meduolių. O kai kas dar ir meduolinių margučių išmargino! Papuolę į 3 klasę skaičiavo zuikius. O jų buvo visur: ant stalo, po stalu, ant palangės, ant suolo, lentynose, net ir veidrodyje! Čia buvo pati sunkiausia matematikos pamoka... Zuikių buvo labai daug! Apie 2000. Šiaip taip nuvykome į 4 klasę. Ir ten visur zuikiai! Jie ten arbatą gėrė ir mums pasiūlė. Kadangi laiko mažai turėjome, tai gaminome zuikių krepšelius. Po to šaukštelį kvapnių arbatžolių įdavė vežtis namo. Papuolėme į 5 klasę. O joje zuikiai sėdi, apie savo atsiradimą šiame muziejuje pasakoja ir fotosesiją rengia. Kėdžių buvo mažai, todėl zuikius pasiėmėme ant kelių ir patys prisėdome. Visi zuikiai čia atvežti vaikų. Mokytoja Aldona irgi atvežė ir padovanojo zuikį, kuris dainuoja lopšinę. Ten jam tikrai bus smagu! Pagaliau patekome į 6 klasę. O jau ten žaidėme, slėpėmės, imitavome sekamą pasaką. Pakvipo mūsų iškepti meduoliai. Tetos zuikės juos į krepšelius sudėjo ir į namus išlydėjo. Net ir namų darbus uždavė.

    Ačiū Sasnavos bendruomenės narėms už puikią edukacinę programą, mokytojai Aldonai – už Zuikių muziejaus atradimą ir tėveliams, kad išleido vaikus į tokią įdomią kelionę!

Priešmokyklinio ugdymo mokytoja Danguolė