author footer link can be edited or disabled only in full version

Metai baigėsi, o žiema – dar ne

    Smagiai baigėsi 2018 – ieji metai. Gera juos prisiminti. 

    Laukdami Kalėdų priešmokyklinukai išsikarpė žalias eglutes. Jas puošė žaisliukais, kuriuos gaudavo už padarytus įvairius gerus darbus: draugui padėjo susitvarkyti žaislus, paskolino spalvą, kartu gražiai žaidė, ar padėjo atlikti darbelį. Daug gerų darbų atliko vaikai! Kartais juos net pamiršdavo, bet draugai primindavo. Dar daugiau eglučių pamatėme Alytuje. Jos buvo iš kaspinų, medžio gabalėlių, muzikinių diskų… Pasidžiaugėme ir miesto egle. Labiausiai norėjosi pažiūrėti, o kokios dovanos sudėtos į roges… Bet supratome, kad jos skirtos visiems tik pažiūrėti. Po to vykome į Alytaus lėlių teatrą žiūrėti spektaklį “Kaulo Bobos apžavai”. Spektaklis buvo šiek tiek baisokas, bet įdomus. Džiugino šviesos efektai, kvapą gniaužė virstantys dūmų kamuoliai. Klausėme švelnių gitaros garsų ir ramaus dainininko balso. O kai sužinojome, kad jau po miestą vaikšto Kalėdų senelis, padedant aktoriams, treniravome balsus, prisiminėme daineles… Kažkoks stiprus beldimas ir balsas privertė mus baigti treniruotes… įėjo Kalėdų senelis su dovanomis. Jas dovanojo už eilėraščius bei daineles. Džiaugėmės važiuodami namo ir labai norėjome kuo greičiau išpakuoti dovanas.

    Kad tėveliai atsipūstų nuo darbų ir pamatytų, jog vaikai ir eilėraščių išmoko, ir dainelių, ir vaidinti, į grupę juos pakvietėme Kalėdinei šventei. Vaikai suvaidino pasaką “Kaip genys eglę kirto”. Tėveliai taip pat suvaidino vaidinimą. Nuo visų džiaugsmo ir geros nuotaikos klasėje stovėjęs Senis Besmegenis pradėjo tirpti. Jo galvoje buvo dovanos tėveliams, o pilvelyje – dovanos vaikučiams, kurias atsiuntė Danijos vaikai. Ačiū jiems!

    Ant kelmų susėdę tarės

    Gruodis, sausis ir vasaris.

    -Mes visi žiemos vaikai

    Ir visų balti plaukai.

    Dainelės žodžiai primena, kad žiema dar nesibaigė. Mokslo metai tęsiasi… Tikiuosi, kad pailsėję, su optimizmu tęsime savo veiklas, nepamiršdami gerų darbų kitiems.

Mokytoja Danguolė