author footer link can be edited or disabled only in full version

Tolerancijos ugdymo centras

Dalyvavome Vilniaus geto likvidavimo 80-ųjų metinių renginyje

    Renginys prasidėjo Vilniuje, Rūdininkų aikštėje. Iš čia dalyviai ėjo iki Vilniaus geležinkelio stoties, kur kelionę iki Panerių tęsė traukiniu. Kalbą prie Panerių memorialo sakė  premjerė Ingrida Šimonytė, Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky, Izraelio Holokausto atminties centro direktorių tarybos pirmininkas Danis Dayanas ir kiti garbūs asmenys bei svečiai.
Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti teigimu, daugiau nei dešimtmetį vykstanti tradicinė pilietinė iniciatyva „Atminties kelias“ – kvietimas visiems žmonėms, bet pirmiausiai mokytojams ir mokiniams, prisiminti Holokausto metu sunaikintas gausias Lietuvos žydų bendruomenes, kartu nueiti į masinių žudynių vietas tais keliais, kuriais žydai buvo varomi į paskutinę savo kelionę. „Tokiais renginiais siekiama, kad visuomenėje rastųsi suvokimas, jog Holokaustas yra ne tik žydų tragedija, bet ir visos Lietuvos netektis – prarastas intelektualinis, kultūrinis, politinis ir ekonominis mūsų šalies potencialas“, – sako komisijos vadovas Ronaldas Račinskas.
    Kol 6-10 klasių mokiniai dalyvavo renginyje Vilniuje, mokytoja Ramutė Švedienė su antros klasės mokiniais aplankė Prienų žydų žudynių vietą , pagerbė ten atgulusių balbieriškiečių atminimą padėdami  akmenėlius.

 Mokytoja Reda