author footer link can be edited or disabled only in full version

Tolerancijos ugdymo centras

Statykime Tolerancijos namus

    Jau tradicija yra tapę lapkričio 16 dieną mūsų mokykloje vykdyti netradicines veiklas, skirtas tarptautinei Tolerancijos dienai paminėti. Turbūt dauguma sutiksite, kad peržengti savojo „aš“ ribas ir suprasti kitą yra tam tikras iššūkis, tačiau šis iššūkis vertas šuolaikinio mąstančio žmogaus. Visi mes esame skirtingi, vieni savyje nešiojame nerimą, vienatvę, kiti – šilumą ir juoką. Nesvarbu, koks tu esi, tu esi vienas iš mūsų. Dainomis ir šokiais, gražiomis eilėmis mūsų mokyklos mokiniai stengėsi perteikti šios dienos svarbą ir prasmę. Kuo dažniau kalbėkime apie pakantumą, gebėjimą suprasti kitus, kantrybę, taip mes įrodysime, kad tolerancija nėra tik vienos dienos atliktos veiklos, tai turi tapti mūsų kasdienybe.

    Šią dieną mokiniai dalyvavo kūrybinėse dirbtuvėse, piešė simbolinį tolerancijos namo langą ir vaizdavo, koks gražus yra mūsų pasaulis. Visų klasių mokiniai pristatė atliktus kūrybinius darbus ir drąsiai pasakojo, ką mato žvelgdami į pasaulį, kuriame tiek daug žmonių ir visi tokie skirtingi. Džiaugiamės, kad į mokyklą atvyko Alytaus teatro aktorius Tomas Pukys, kuris vedė edukacinį užsiėmimą ,,Aktorinis meistriškumas“ 5-10 klasių mokiniams. Kas šiandien jaunam žmogui yra teatras? Koks jis? Kuo skiriasi teatras nuo gyvenimo ir gyvenimas nuo teatro? Užsiėmimo metu mokiniai galėjo tapti aktoriais ir sužinoti, kas yra aktoriaus meistriškumas ir ką reikia lavinti, kad scenoje esantis žmogus būtų veiksmingas. Mokiniai kartu su aktoriaus Tomo pagalba atliko vaizduotės, reakcijos, ritmo, improvizacijos lavinimo pratimus.

    Svarbu suvokti, kad mes gyvename pasaulyje, kuriame turi užtekti vietos visiems, ir negalime teisti, žeminti, smerkti žmonių, kurie yra ne tokie kaip mes. Kurkime tolerancijos namus kiekvienas savo širdyje, savo bendruomenėje. Juk geras pavyzdys „užkrečia“!

  Daugiau nuotraukų fotogalrijoje

 Balbieriškio pagrindinės mokyklos mokytoja Rita Šalčiūtė