author footer link can be edited or disabled only in full version

Tolerancijos ugdymo centras

Pagerbėme Holokausto aukas Paneriuose

    Daugiau nei dešimtmetį vykstanti tradicinė pilietinė iniciatyva „Atminties kelias“ – tai kvietimas visiems geros valios žmonėms, bet pirmiausia mokytojams ir mokiniams, prisiminti Holokausto metu sunaikintas gausias Lietuvos žydų bendruomenes, kartu nueiti į masinių žudynių vietas tais keliais, kuriais žydai buvo varomi į paskutinę savo kelionę. Lietuvoje tokių vietų yra daugiau nei 200. Mes žinome, kokia tragedija ištiko mūsų miestelio ir kitų Lietuvos miestelių žydų bendruomenes, todėl ketvirtadienį 8-10 klasių mokinių atstovai dalyvavo Vilniuje vykusiame renginyje, skirtame paminėti Holokausto pradžios Lietuvoje 80-ąsias metines, Lietuvos žydų genocido aukų atminimo dieną ir Vilniaus geto likvidavimo 78-ąsias metines.
     Renginys prasidėjo Rūdninkų aikštėje, iš kurios visi minėjimo dalyviai ėjome iki Vilniaus geležinkelio stoties. Iš čia vykome traukiniu iki Panerių ir tęsėme eiseną iki Panerių memorialo.
     Renginyje dalyvavo ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė ir kiti Vyriausybės nariai,seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen, Lietuvoje reziduojantys užsienio šalių ambasadoriai, Seimo nariai, svečiai iš užsienio, keli šimtai mokinių iš Vilniaus ir kitų miestų, Lietuvos žydų bendruomenių nariai.Pagerbdami žuvusiųjų atminimą padėjome po akmenėlį su užrašytais  Holokausto aukų vardais. Tai ir pagarba žydiškai tradicijai, ir simbolinis aukų įasmeninimas.

Mokytoja Reda