author footer link can be edited or disabled only in full version

Prienų rajono antrosios užsienio kalbos mokinių šventė ,,Kalbos atveria duris“

    Šiandien, balandžio 25 dieną į mūsų mokyklą susirinko gražus būrys rajono mokinių ir juos mokančių mokytojų. Dalyvavo Prienų ,,Ąžuolo“ progimnazijos mokytojų Vidos Narvydienės ir Alvyros Lisauskienės 7 kl. mokiniai atlikę šokį ir dainą  ukrainiečių kalba, mokytojų Lijos Laimutės Vaitulevičienės ir Agnės Einikienės ugdytiniai nukėlė mus į A. de Sent – Egziuperi  ,,Mažojo princo“ pasaulį. Improvizacija atlikta prancūzų kalba. Balbieriškio pagr. mokyklos mokinės skaitė eiles rusų ir ukrainiečių kalbomis, o Ernesta ,Ramunė ir Evelina leido visiems prisiminti vaikystę atlikdamos J. Šatunovo dainą ,,Vaikystė“. Mokytojos Aldonos Talačkienės mokiniai iš Prienų ,,Revuonos“ pagr. mokyklos rusiškai ir prancūziškai mums pristatė pavasario grožį. Atrodė, kad salėje pakvipo pakalnutės, kai eiles deklamavo Veiverių Tomo Žilinsko gimnazijos mokiniai. Juos ruošė mokytoja Janė Karalevičienė. Išlaužo pagrindinės mokyklos atstovai( mokytoja Audronė Ramoškienė) priminė klasika tapusius A.S.Puškino ir S.Jesenino kūrinius. Solidžiausi Prienų ,,Žiburio“ gimnazistai parengė pristatymus apie muziką ir gamtos gyvenimą .Mokiniams pasiruošti padėjo prancūzų kalbos mokytoja Lija Laimutė Vaitulevičienė.

    Šiandien salėje skambėjo lietuvių, ukrainiečių, prancūzų, rusų ir vokiečių kalbos. Kalbos mokėjimas – tai laisvė, laisvė bendrauti ir laisvė pažinti. Tai galia, vienijanti pasaulį, griaunanti sienas, tiesianti tiltus ir jungianti žmones. Norima atskleisti, kaip kalbų mokymasis praturtina gyvenimą, suteikia naujų idėjų. Kalbos atveria duris ir suteikia naujų asmeninio ir profesinio tobulėjimo bei ekonominės plėtros galimybių.  Šventėje dalyvavo mokyklos direktorius Stasys Valančius, Prienų Švietimo ir sporto skyriaus vyriausioji specialistė Renata Pavlavičienė, Prienų švietimo pagalbos tarnybos l.e.p. direktorė Danguolė Damijonaitytė.  Direktorius pabrėžė, kad šiais laikais labai svarbu mokėti ne vieną kalbą, pripažino, kad kalbų mokėjimas yra vienas svarbiausių šiuolaikiško žmogaus bruožų. Visi pasidžiaugė, kad mokiniai geba deklamuoti, dainuoti, improvizuoti ne tik gimtąja kalba, bet ir kitomis kalbomis , kurių mokomasi mūsų rajono mokyklose. Visi šventės dalyviai buvo apdovanoti vardinėmis Balbieriškio pagrindinės mokyklos, o juos rengę mokytojai Švietimo ir sporto skyriaus vedėjo padėkomis.

    Reflektuodami prie arbatos puodelio ir mokiniai, ir mokytojai sutiko, kad tokios šventės reikalingos.  Mes turime mylėti ne tik savo gimtą kalbą, bet ir kitas kalbas. Kalbos atveria duris ir padeda pažinti pasaulį!

    „Kalba - tai tiltas, kuriuo susisiekia žmogus su žmogumi, kad ir kaip toli vienas nuo kito jie gyventų“ .

Daugiau nuotraukų fotogalerijoje

                                                                                                  Šventės organizatorė mokytoja  Reda