author footer link can be edited or disabled only in full version

Pavasaris pas mus

    Užgavėnės - žiemos šventė, simbolizuojanti žiemos išvarymą, siekiant kuo greičiau prisišaukti pavasarį. Pavasario laukia ir mažieji mokinukai. Tai smagi šventė vaikams ir suaugusiems.

    Jau nuo pat ryto mokykloje pakvipo blynais. Bulviniais blynais vaišino virtuvės vedėja Rūta. Priešmokyklinukų klasėje sklido kepamų vaflių kvapas, ketvirtokai kepė čirvinius blynelius. O kaip apsidžiaugė visi mokinukai sulaukę “Pelėdžiukų “ grupės vaikų su auklėtoja Lina ir padėjėja Dovile! Mažieji buvo persirengę įvairiomis Užgavėnių šventės kaukėmis. Prisiragavę įvairių rūšių blynų, pasiėmę Morę, keliavome į kiemą. Ten šokome ratelius, žaidėme žaidimus, atlikome įvairias rungtis. Pašvietus saulutei, dar nesinorėjo grįžti į klases. Nusprendėme apsilankyti ir keliose įstaigose, pralinksminant darbuotojus ir primenant apie artėjantį pavasarį. Apsilankėme Balbieriškio bibliotekoje, “Darguvos” parduotuvėje, Balbieriškio pirminės sveikatos priežiūros centre. Einant pro parką, su garsia muzika ir dainomis, linksminome ir Rūkytos žuvies prekiautojus, kurie mus nustebino, padovanodami rūkytas žuvis.

    Į mokyklą grįžome pilni įspūdžių, geros nuotaikos. Gautomis vaišėmis dalinomės klasėse.

    Šią dieną kiekvienas sutiktas žmogus vaikams suteikė džiaugsmo, papildė geromis emocijomis. Vaikai pastebėjo net ašaras senelių akyse. Vadinasi, ir maži dalykai gali suteikti daug džiaugsmo!

Mokytojos Aurelija ir Danguolė