author footer link can be edited or disabled only in full version

Integruotos pamokos ugdo kompetencijas

   Mokomės ne tik kaupdami žinias, bet ir ugdydamiesi 7 bendrąsias kompetencijas, kaip tas žinias susieti tarpusavyje ir pritaikyti praktikoje.

    Šiandien 5-7 klasių ir 8-10 klasių mokiniams 2 integruotas pamokas vedė Vilniaus universiteto dėstytoja, knygų autorė ir sudarytoja , lektorė Rasa Bačiulienė, kurios patarlių knygų serija „Kol gyveni, tol ir mokaisi“ tarptautinėje Londono knygų mugėje nominuota tarp trijų geriausių pasaulyje, o  edukacija 5-7 kl. mokiniams parengta pagal naujausią autorės patarlių ir priežodžių knygą „Kiškio miegas“. Virtualus ir interaktyvus edukacinis užsiėmimas „Kiškio miegas“, pasitelkus į pagalbą šiuolaikines technologijas, skatino nuotaikingai pažinti smulkiosios tautosakos kūrinius, turtinti gimtąją kalbą, atrandant šmaikščius, šelmiškus posakius, patarles ir priežodžius, kuriuos linksma pritaikyti kasdienėje kalboje.Trys geriausieji buvo apdovanoti  mažomis dovanėlėmis.

    8-10 klasių mokiniai dalyvavo lektorės parengtoje edukacijoje pagal Algimanto Katiliaus knygą „Aš prašau duonos“, kuri sudaryta pagal autentiškus paauglio dienoraščius rašytus Sibire. Tai unikali knyga, kurioje atsiskleidžia kaip iš keturiolikmečio svajotojo, nuotykių ištroškusio paauglio gyvenimo sunkumai tremtyje, darbas, nepritekliai, neįtikėčiausi nutikimai kalėjimuose ir lageryje tarp tikrų nusikaltėlių subrandina aštuoniolikmetį beveik suaugusį vyrą. Virtualus žaidimas paskatino dalyvius ne tik pažinti, patirti, išmokti, bet ir varžytis. Mokiniai per šią edukaciją naudodami šiuolaikines technologijas bandė „pabėgti iš tremties“,susipažino su tremtinių būtimi Sibire, pasikartojo žinias apie Lietuvos gyventojų masinius trėmimus,sėkmingai „pabėgusieji iš tremties “ buvo apdovanoti prizais. Mokyklos biblioteka dovanų gavo  knygą.Tai buvo puikios pamokos dorinio ugdymo, lietuvių literatūros,  istorijos, pilietiškumo žinioms pagilinti,pažinimo, kultūrinei,socialinei-emocinei,IT taikymo ir kitoms kompetencijos tobulinti.

Kultūros paso koordinatorė mokytoja Reda