author footer link can be edited or disabled only in full version

Konferencija ,,DARNAUS VYSTYMOSI ŠVIETIMAS - KOKYBIŠKAS ŠVIETIMAS“

    Balandžio 1 d., pirmadienį, dalyvavome Vilniuje surengtoje tarptautinėje konferencijoje „Darnaus vystymosi švietimas – kokybiškas švietimas“.

    Darnus vystymasis apima tris sritis: ekonominį naudingumą, bendruomeniškumą, aplinkosaugą.Ši tema domina vis didesnį pedagogų ir ugdymo įstaigų ratą ir sulaukia vis daugiau dėmesio kaip visapusiškos vaiko asmenybės ugdymo tema. Tuo pačiu trūksta praktinių metodų kaip dirbti su vaikais, ieškoma idėjų projektams, kurie apimtų visas darnumo sritis. Apie tai kaip dirba Lietuvos ir Norvegijos darnios švietimo įstaigos, praktinius metodus, kuriuos gali kiekvienas taikyti savo veiklose, išbandėme, pamatėme ir sužinojome  šioje tarptautinėje konferencijoje.   Buvo pristatyta ir kiekvienas dalyvis gavo dovanų  projekto „Šuolis link darnaus gyvenimo stiliaus“ tarptautinės komandos sukurtą praktinių užduočių vadovą, skirtą mokytojams dirbti klasėje.Pranešimus skaitė Robert J. Didham - Darnaus vystymosi švietimo ekspertas (Norvegija), Dr. Laima Galkutė - Jungtinių Tautų universiteto Regioninio darnaus vystymosi švietimo ekspertų centro vadovė, Vilniaus universiteto dėstytoja, Lina Straukė - tarptautinio projekto „Šuolis link darnaus gyvenimo stiliaus" vadovė, Lina Blaževičiūtė - programos „Darni mokykla" vadovė.

    Vyko praktiniai užsiėmimai: ,,Medijų galia“, ,,Paukščių žiedavimas ir įvairovė“ bei ,,Tekstilė ir tvari mada“.

    Juos vedė Ingrida Meškinytė – ornitologė,Viktorija Nausėdienė ir Ingrida Juozulynaitė iš Textile.lt - tekstilės atliekų prevencija, antrinis panaudojimas ir edukacija bei RutaPels, Santa Kempele, Linda Smilga - latvių ir estų partnerių atstovės. Ypač patiko tekstilės grupės praktiniai užsiėmimai, kurių metu galėjome susikurti papuošalą ar kitą praktinį darbelį iš tekstilės ir kitų antrinių žaliavų.

    Kiekvienam iš mūsų labai svarbu suprasti, kad darnaus vystymosi švietimas leidžia įgyti šiuolaikinėje visuomenėje reikalingas žinias, požiūrį ir įgūdžius. Toks švietimas skatina tinkamai gyventi savo gyvenimą, ugdo gebėjimus efektyviai tvarkyti ir naudoti gamtos išteklius.

Mokytoja Reda