author footer link can be edited or disabled only in full version

Subūrė netradicinė veikla

    Mokykloje 5-10 klasių mokiniams buvo organizuotos ir gamtamokslinio-matematinio ugdymo bei technologijų netradicinės veiklos su mokytojais Žydrūnu Tautvydu, Lina Guobiene, Danute Petraškiene, Daina Kundrotiene, Jolita Staseliene, bibliotekininke Agne Mitrulevičiene.

    Kartu su fizikos mokytoju Žydrūnu Tautvydu tyrinėjome dangaus kūnus virtualioje aplinkoje. Pagal specialią programą reikėjo surasti savo Zodiako ženklo žvaigždyną ir patyrinėti planetas  bei Saulės sistemą.

    Atlikome tyrimus su gamtos mokytoja Lina Guobiene ,,Kas gyvena Nemune ir jo slėnyje?“. Apžiūrinėjome pro lupą ir mikroskopą bestuburius gyvūnėlius. Išsiaiškinome jų rūšį ir užpildėme vandens rodiklių lentelę. Nustatėme taršos indėlius.

    Matematikos mokytojos Danutės Petraškienės pamokoje supratome, kad daug erdvinių kūnų galime rasti mus supančioje aplinkoje. Buvo pristatyti projektiniai darbai apie piramides, atlikus jų paskaičiavimus ir šių dienų statinius. Daugiau apie istorinius piramidžių tyrinėjimus papasakojo istorijos mokytoja Jolita Staselienė. Gyvais įspūdžiais iš kelionės Egipte prie piramidžių pasidalino bibliotekininkė Agnė Mitrulevičienė.

    Su mokytoja Daina Kundrotiene pagaminome „pelėdžiukų“- išminties ir mokslo simboliu laikomo paukščio 5-10 kl. mokinių medį.

    Visa tai, ką išgirdome ir pamatėme buvo įdomi ir naudinga patirtis.

     6 klasės mokinė Lukrecija Marčiulaitytė