author footer link can be edited or disabled only in full version

Akcija ,,Gilė 2017“

    Jau dešimtus metus Lietuvos zoologijos sodas kvietė visus gamtos mylėtojus rinkti giles ir jomis pradžiuginti sodo gyventojus. Gilėmis paįvairinamas stumbrų, antilopių, ožkų, beždžionių, graužikų ir kai kurių paukščių racionas. Gilės taip pat daiginamos, o daigai naudojami kaip pagrindinis pašaras gyvalazdėms arba kaip priedas kitų rūšių vabzdžiams. Šios miško dovanos yra labai naudingas ir kaloringas daugelio gyvūnų pašaro papildas.

    Akcijoje ,,Gilė 2017“ dalyvavo ir mūsų mokyklos pradinių klasių miško bičiulių būrelis. Vaikai rinko giles, stengėsi, kad jos būtų švarios, nesupelijusios, kad zoologijos sodo gyventojams tai būtų skanus maistas. Juk smagu, kai konkrečiais darbais prisidedama prie kilnaus tikslo. Daugiausiai gilių pririnko trečiokai Martynas Krilavičius, Jomantas Marčiukaitis, Majus Ulevičius, Kęstas Zenkevičius, ketvirtokas Rytis Sakalauskas. Buvo pririnkta beveik 50 kg gilių, todėl į akcijos uždarymo šventę buvo pakviesta 3 ir 4 klasės. Mokiniai domėjosi sodo gyventojais, klausėsi įdomių gyvūnų pristatymų, dalyvavo gyvūnų užimtumo dirbtuvėse, aktyviai atsakinėjo į viktorinos klausimus.

    Mokiniai iš ekskursijos grįžo kupini įspūdžių, pagilino pažinimo, komunikavimo, socialinę – pilietinę kompetencijas.

    Dėkojame tėveliams Gintarei Astrauskaitei – Marčiukaitienei ir Linui Krilavičiui už pagalbą pristatant surinktas giles į Lietuvos zoologijos sodą.

Mokytojos Irena Petraškienė ir Aldona Krilavičienė