Vaikų Velykėlės

Kategorija: 2023/2024 m.m.
Paskelbta: 2024 Balandis 10, Trečiadienis 17:13
Autorius Super User
Peržiūros: 25

    Pirmas sekmadienis po Velykų – Velykų švenčių užbaiga. Žmonės jį vadina Atvelykiu arba „Mažosiomis vaikų Velykėlėmis“. Pagal lietuvių liaudies tradicijas šią dieną vėl dažomi kiaušiniai, ridenami margučiai, supamasi sūpynėse. Kiaušinius per Atvelykį daužo tik vaikai. Tądien daugiausiai dėmesio skiriama vaikams, todėl Atvelykis vadinamas vaikų Velykėlėmis.

    Balandžio 9 dieną, mūsų mokyklos IUG, PUG ir 1-4 klasių mokiniai dalyvavo edukaciniame užsiėmime „Vaikų Velykėlės“, kuris vyko Balbieriškio kultūros ir laisvalaikio centre. Čia visus pasveikino Balbieriškio KLC direktorius Giedrius Griškevičius ir Balbieriškio pagrindinės mokyklos direktorius Stasys Valančius. Šokį dovanojo Balbieriškio KLC šiuolaikinių šokių kolektyvas „Fidema“. Visi susidomėję klausė Velykų bobutės sekamos pasakos. Po to renginio vedėjas visus pakvietė į margučių marginimo kūrybines dirbtuves. Kiekviena klasė turėjo sugalvotais būdais išmarginti jau pagamintus, spalvotus didžiuosius kiaušinius. Kai pieva pasipuošė gražiaisiais margučiais, visi smagiai šokome liaudies ratelius ir šokius. Į linksmąsias estafetes palenktyniauti ir smagiai pažaisti pakvietė Prienų rajono savivaldybės Visuomenės sveikatos biuro specialistė Eglė. Daug juoko ir teigiamų emocijų mokiniai patyrė žaisdami žaidimą „Meškeriotojas“. Smagu buvo suptis ant sūpynių. Tačiau daugiausiai džiaugsmo vaikams suteikė margučių ridenimo varžybos. Velykų Bobutė visus vaišino saldumynais. Šventės pabaigoje renginio vedėjas visiems padėkojo už pasirodymus, gražius darbus. Už tai kiekvienai klasei įteikė po saldžių dovanėlių krepšelį. Dabar visi su džiaugsmu lauksime kitų Velykų. 

    Džiaugiamės, kad puoselėjant mūsų senolių velykinius papročius ir tradicijas, šis renginys kiekvienam  padovanojo šventišką nuotaiką. Smagu, kad ir šiandien gyva mūsų senolių išmintis, kuri perduodama iš kartos į kartą, iš lūpų į lūpas!

Mokytoja Daiva