author footer link can be edited or disabled only in full version

Ir žiemą skamba vyturių giesmelės

    Pirmąją žiemos dieną suskambo vyturių giesmelės. Sakysite – taip negali būti. Pasirodo, gali, nes į Prienų kultūros ir laisvalaikio centrą susirinko šešioliktojo rajoninio mokinių kūrybos almanacho ,,Prienų krašto vyturiai“ kūrėjai, kurie savo eilėraščiais, pasakomis, esė, pasakojimais išsakė meilę Tėvynei, jos gamtos grožiui, gimtajai kalbai, kvietė kartu keliauti po mokslo šalį, džiaugtis nepakartojamais metų laikais ir pajusti nuo mūsų nepriklausančią jų kaitą, bandė į supantį pasaulį pažvelgti sraigės, voro, drugelio, savo augintinių akimis.

    Šešioliktoje knygelėje randame ir mūsų mokyklos mokinių 2016-2017 ir 2017-2018 mokslo metų kūrybos derlių. Gėrimės ir džiaugiamės ketvirtokų Rasos Miežinytės, Justinos Mitrulevičiūtės, Sandros Airidos Zymonaitės, Jomanto Marčiukaičio, Dovydo Pacukonio, Martyno Krilavičiaus, Majaus Ulevičiaus, trečiokės Brigitos Smolskytės, penktos  klasės mokinio Dominyko Remeškevičiaus, septintokų Austės Kukankaitės, Lukrecijos Marčiulaitytės, Vaidos Stagniūnaitės ir Manto Charbakos kūriniais. Kurti, savo kūryba pasidalinti su kitais nuoširdžiu padrąsinimu padėjo mokytojos Gražina Antanavičienė, Irena Petraškienė, Aldona Krilavičienė, Irena Liutkevičienė ir Rita Šalčiūtė.

    Kiekvienas, sklaidydamas dar dažais kvepiančios knygelės puslapius, džiaugėsi radęs savo kūrinį. Ką gali žinoti – gal ši ,,Prienų krašto vyturių“ knygelė taps mokinių kūrybinio kelio pradžia.

Mokytoja Irena Petraškienė