author footer link can be edited or disabled only in full version

MES VAIKAI – LAISVOS LIETUVOS

    Tarp daugybės neeilinių dienų yra itin džiugios dienos. Šiandien visa mokyklos bendruomenė, svečiai, mūsų partneriai – Balbieriškio Kultūros ir laisvalaikio centro atstovai paminėjo vieną iš tokių dienų – Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo dieną. Dieną, kuri nulėmė, kad šiandien galime gyventi laisvoje Lietuvos Respublikoje, galime laisvai, oriai bendrauti tarpusavyje ir su kitomis tautomis.

     Kad Lietuva būtų laisva, ji turėjo praeiti sunkų kovų, priespaudos ir okupacijos kelią. Keliauti tuo istoriniu laiku iki Kovo 11 – osios  dokumentų ištraukomis, poezijos posmais, dainomis, filmuota medžiaga mus pakvietė istorijos mokytoja Jolita Staselienė, mokiniai, Kultūros ir laisvalaikio centro atstovai. Jausmingai nuskambėjo renginio pabaigoje mokinių mintys, kad Lietuva – septynios raidės žodyje – tai tikri, nepagražinti, sunkūs, laimingi mūsų gyvenimai. Lietuva, kaip rasotas sodas ankstyvą pavasario rytą, suteikia gaivumo ir vilčių. Esi laimingas, kai savo gimtinėje žydint vyšnioms, kvepiant obelims, turi kam paduoti ranką, pasakyti ir išgirsti „myliu“. O kartais Lietuva sutelpa į mažą jūros bangų išplautą akmenėlį, peršviečiamo gintaro krislelį ar saujelę žemės, kai būni toli nuo Tėvynės.

    „Turime gerai pagalvoti, ką galime padaryti, kad būtume geresni piliečiai, labiau verti turėti Nepriklausomybės dovaną“,- vertė pamąstyti istorijos mokytojos išsakytos  mintys. Mūsų šventės paminėjimas tęsis ir penktadienį. Atsiliepdami  į Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti organizuojamą kvietimą, dalyvausime pilietinėje iniciatyvoje. Kovo 9-ąją 10 val. ikimokyklinukai, priešmokyklinukai ir pradinių klasių mokiniai sustos į „Gyvąjį tautos žiedą“. Taip visi dar kartą pasidžiaugsime valstybės švente.

Mokytoja Janina Grigutienė