author footer link can be edited or disabled only in full version

Išvažiuojamasis mokyklų bibliotekininkų pasitarimas

    Gruodžio 28 dieną mokyklų bibliotekininkų metodinio būrelio pasitarimas vyko Prienų r. Balbieriškio pagrindinėje mokykloje.

    Mokyklos direktorius Stasys Valančius pasveikino  į mokyklą atvykusius svečius ir pakvietė pasižiūrėti režisieriaus Remigijaus Veličkos sukurtą filmą apie Balbieriškį ir miestelio žmones. Šis filmas buvo sukurtas 515-osioms Balbieriškio krašto metinėms, kurios buvo minimos šių metų vasarą. Vėliau mokyklos direktorius visus pakvietė pasivaikščioti po mokyklą. Apžiūrėjome mokyklos muziejų, Tolerancijos centrą, biblioteką.

    Prienų r. Balbieriškio pagrindinės mokyklos bibliotekininkė, rajono mokyklų bibliotekininkų metodinio būrelio pirmininkė Agnė Mitrulevičienė skaitė pranešimą „Kūrybingo skaitytojo ugdymas“. Pranešėja pristatinėjo skaitytojų kūrybingumą skatinančius metodus, jų taikymą bibliotekininko darbe, dalijosi konkrečiais pavyzdžiais, sukauptais organizuojant kūrybinius, mokinius skaityti skatinančius, projektus, veiklas.

    2017 m. spalio 10 dieną Jiezno gimnazijos bibliotekininkė Vitalija Rūdienė, Išlaužo pagrindinės mokyklos bibliotekininkė Birutė Klimčauskienė ir Balbieriškio pagrindinės mokyklos bibliotekininkė Agnė Mitrulevičienė dalyvavao Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje vykusioje konferencijoje „Viešųjų bibliotekų bendradarbiavimo patirtys“. Bibliotekininkės pasidalijo informacija iš šios konferencijos.  Dalyvės pasakojo, kad konferencijoje gerosios patirties pavyzdžiais dalinosi Molėtų, Utenos ir Skuodo viešųjų bibliotekų vadovai, diskutavo Lietuvos Vyriausybės, Kultūros bei Švietimo ir mokslo ministerijų atsakingi specialistai, bibliotekininkų, mokymo ir švietimo įstaigų bendruomenė. Buvo išsakytos tokios mintys, kad reikia stiprinti visų mokymo įstaigų bibliotekas, rūpintis žmogiškaisiais ištekliais, kalbėti apie medijų raštingumą, skaitymo skatinimą, glaudų bendradarbiavimą ir kvalifikacijos kėlimą. Taip pat labai reikalinga nedviprasmiška mokyklų bibliotekininkų pozicija ir aiškus Švietimo ir mokslo ministerijos požiūris į mokyklų bibliotekas.

    Vėliau pasitarimo dalyvės prie arbatos puodelio aptarė savo mokyklų bibliotekų organizuojamas veiklas, teikiamas paslauga, pasidalino skaitymo skatinimo idėjomis, sėkmingais skaitymo skatinimo, mokyklos ir kaimo bibliotekos bendradarbiavimo pavyzdžiais.

 

Prienų švietimo pagalbos tarnybos metodininkė

Danguolė Damijonaitytė