author footer link can be edited or disabled only in full version

2016–2017 m.m.

Margų žodžių pynę nešu aš krūtinėj

Šių metų Lietuvių kalbos dienos šūkiu „Kalboje visų namai!“ kovo 10 dieną užbaigėme nuo vasario 16 iki kovo 11 dienos gimtajai kalbai skirtas dienas. Jau mūsų seneliai jautė žodžio skonį burnoj. Jie mokėjo pasaką pasekti, mįslę įminti, paukščio giesmelę pamėgdžioti, žaidimą pažaisti, pajuokauti ar pašmaikštauti.

5-10 klasių mokinius integruotos pamokos metu lietuvių kalbos mokytoja Rita Šalčiūtė pakvietė į lietuvių kalbos ir literatūros viktoriną – „Margų žodžių pynę nešu aš krūtinėj“. Kiekvienos klasės mokiniai turėjo galimybę parodyti, ko išmoko, kokių įgijo žinių per lietuvių kalbos pamokas, o taip pat ir popamokinėje veikloje bei bendraudami vieni su kitais. Mokiniai atliko kūrybines ir žaismingas užduotis. Geriausias lietuvių kalbos ir literatūros žinias parodė 5-okai, jie puikiai atliko visas užduotis.

Direktoriaus pavaduotoja ugdymui Danguolė Damijonaitytė pasidžiaugė, kad mokykloje vyko ne viena įdomi veikla, skirta Lietuvių kalbos dienoms paminėti. Padėkos raštais buvo apdovanoti mokiniai, kuriems geriausiai sekėsi per lietuvių kalbos pamokas atlikti lietuvių kalbos gramatikos žinovo konkurso užduotis.

„Tad kalbėkime tik dideliais ir labai švariais žodžiais“, – rašė Justinas Marcinkevičius. Lietuvių kalbos dienos baigėsi, tačiau neužmirškime, kad kalba yra pamatas ateinančioms kartoms, todėl svarbu ją saugoti tokią, kokią paveldėjome iš savo tėvų ar senelių. Meilė ir pagarba gimtajai kalbai turi būti jaučiama tariant kiekvieną mums brangų lietuvišką žodį.

 

 

Lietuvių kalbos mokytoja Rita Šalčiūtė