„Skaitymo iššūkis“

Paskelbta: 2017 Rugsėjis 11, Pirmadienis 17:03

Skaitymo iššūkis“ – tai nuotaikingas žaidimas, kurio tikslas – per vasarą įveikti 10 skaitymo užduočių. Žaidime dalyvauti gali visi: ką tik išmokę skaityti ir solidžią skaitymo patirtį turintys skaitytojai, gyvenantys didžiuosiuose miestuose, rajonuose, miesteliuose ir kaimuose.

Dalyviai kiekvienai užduočiai atsakingai rinkosi knygas, o pačios skaitomiausios „Skaitymo iššūkio“ knygos buvo: Anos Frank „Dienoraštis“, Joanne’os K. Rowling „Haris Poteris ir Išminties akmuo“ ir Lewiso Carrollio „Alisa stebuklų šalyje“, kurią pasirinko net 120 skaitytojų. Džiugina, kad lietuvių autorių kūryba taip pat aktyviai skaitoma – iššūkio  užduotis „Perskaityk lietuvių autoriaus knygą“ buvo viena populiariausių.

„Vasara su knyga“ uždarymas bei „Skaitymo iššūkio“ apdovanojimai vyko rugsėjo 8 d. Vilniaus apskrities Adomo Mickevičiaus viešosios bibliotekos kiemelyje, Skaitymo festivalio metu.  Justino Marcinkevičiaus viešajai bibliotekai, kurios skaitytojai 2017 m. birželio 15 – rugpjūčio 31 d. dalyvavo Lietuvos bibliotekų projekte „Skaitymo iššūkis“ ir perskaitė daugiausia knygų (1508) buvo įteiktas diplomas.

Mūsų mokyklos mokinei Vaidai Stagniūnaitei burtai lėmė sėkmę ir ji išrinkta nugalėtoja.

Sveikiname Vaidą ir  linkime neprarasti įpročio skaityti, nes tai yra didžiulė kūrybos ir vaizduotės paskata.