Sveikas sugrįžęs, rugsėji!

Paskelbta: 2017 Rugsėjis 02, Šeštadienis 13:41

Su pirmąja rudens diena, pasidabinusia šermukšnių karoliais, spalvingais kardeliais, į mokyklas ateina Mokslo ir žinių šventė. Šiemet Lietuvoje mokiniams duris į pažinimo pasaulį atveria 1148 bendrojo ugdymo įstaigos, 197 iš jų – miesteliuose. Mūsų mokykloje mokslo metus pradeda 180 vaikų ir mokinių, kurie šiandien kartu su mokyklos bendruomene, tėveliais susirinko į Mokslo ir žinių šventę. Pasveikinti atvyko visada laukiami svečiai - Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Algis Marcinkevičius, parapijos klebonas Remigijus Veprauskas, Balbieriškio seniūnė Sigita Ražanskienė ir jos pavaduotoja Vilma Galinytė.

Pagiedojus „Tautišką giesmę“, renginio vedėja direktoriaus pavaduotoja ugdymui Gražina Antanavičienė pakvietė prie mokyklos pastato iškelti Lietuvos vėliavą, kuri simbolizuotų, kad prasidėjo nauji mokslo metai. Vėliavą iškilmingai iš salės išnešė mokiniai Ramunė, Austėja, Justas ir Džiugas. Tada visus su mokslo metų pradžia pasveikino mokyklos direktorius Stasys Valančius, jautriausius žodžius skirdamas mažiesiems, kuriems nelengva paleisti tėvų ranką ir ištiesti darželio auklėtojai ar mokytojai. Darbuotojai stengsis rasti kelius į mokinių širdis ir vesti juos prasmingu keliu, priimti, sutelkus visas pastangas, švietimo bendruomenei keliamus iššūkius. Šiemet akcentuojamas mokinių ir mokytojų emocinis saugumas. Atsiranda ne tik socialinė, bet ir pilietinė veikla. Dešimtokai PUPP laikys pagal naujus reikalavimus. Džiaugiamės nauja mokykline uniforma. Direktorius dėkojo tėveliams už bendradarbiavimą, pagalbą mokyklai, linkėjo sėkmingų, prasmingų ir neprailgstančių mokslo metų.

Prienų rajono savivaldybės mero pavaduotojas Algis Marcinkevičius sveikino visus su gražiausia metų švente, linkėjo džiaugtis ne tik šventėmis, bet ir kasdiena, vieningai dirbant, žingsnelis po žingsnelio eiti savo tikslo link. Jo mintį pratęsė seniūnė Sigita Ražanskienė, kad kasmet pasikartojantis vis kitoks rugsėjo jaudulys atvertų kelius pažinimo ir tobulėjimo link.

Šventėje visi su nekantrumu laukėme pirmokų su jų mokytoja Ramute Švediene. Tai jų rankose šiandien suskambėjo skambutis, sužydėjo praskriejusios vasarėlės gėlės. „Čia mano draugai, knygos ir juokas. „Sveika, mokykla, aš – tavo pirmokas“!- deklamavo pirmaklasiai. Jų mokytoja palinkėjo žibančių akių priimti tai, kas bus smagu, gera, įdomu ir linksma. Mero pavaduotojas  Algis Marcinkevičius įteikė pirmokėliams pasus, o dešimtokai – sąsiuvinius ir pieštukus. Dešimtokai ir jų auklėtoja Lina Guobienė  linkėjo, kad sugrįžęs vasaros takais rugsėjis atneštų gerumą, išmintį, kad spalvoti vadovėliai ir raidės taptų gerais draugais. Neužmiršo vyriausieji ir PUG vaikučių, įteikdami jiems paskatinamuosius prizus.

Šventės pabaigoje nuskambėjo mokyklos himnas. Mokyklos vadovai linkėjo, kad kiekviena diena būtų pilna atradimų bei geros nuotaikos ir pakvietė visus į šv. mišias už mokinius ir mokytojus, kurios vyks sekmadienį 9 val. Kultūros centre.

Daugiau nuotraukų naujienų portale vitrina.com

Mokytoja Janina Grigutienė